Produkt tradycyjnej kuchni południowej Polski - kluski śląskie - to doskonały dodatek do wielu dań obiadowych, najlepiej znany w kompozycji z roladą mięsną i gotowaną czerwoną kapustą. Polecamy je jako pyszny dodatek do innych dań mięsnych oraz jako samodzielne danie, podawane z masłem i smażoną cebulką.
Składniki: ziemniaki (41%), woda, skrobia ziemniaczana, płatki ziemniaczane (11%), mąka pszenna, sól, kurkuma
Sposób przygotowania: Do gotowania
Zawartość netto: 450 g
Technika utrwalenia: mrożenie
Produkt wegański: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 110 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g