Castello creamy blue to najbardziej wyrafinowany, ręcznie wyrabiany, miękki ser z przerostem niebieskiej pleśni, charakteryzujący się wyjątkowym smakiem i niezwykle kremową konsystencją. Jego łagodny, rozpływający się w ustach smak z czasem staje się coraz bardziej intensywny. Niesamowicie kremowy i delikatny, dojrzewa powoli a jego smak szlachetnieje z czasem.
Składniki:mleko pasteryzowane, śmietanka (z mleka), sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący: podpuszczka mikrobiologiczna, kultury pleśniowe
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Pleśniowy
Gatunek sera: Castello Blue
Zawartość tłuszczu: Pełnotłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 45%)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 150 g