Składniki: Ciasto: mąka pszenna biała, oleje roślinne (palmowy, słonecznikowy, rzepakowy) w różnych proporcjach, woda, cukier, syrop glukozowy, drożdże, sól jodowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, poliglicerynowe estry kwasów tłuszczowych, lecytyna sojowa), wanilina, konserwanty (propionian wapnia, kwas sorbinowy), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), stabilizator (guma ksantanowa). nadzienie kakaowe 15% (cukier, nieuwodorniony roślinny olej palmowy , woda, 7%kakao w proszku o obniżonej zawartości cukru, mleko w proszku odtłuszczone, alkohol etylowy, emulgator (polirycynooleinian poliglicerolu), wanilina, konserwant (sorbinian potasu), stabilizator(alginian sodu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy). nadzienie o smaku waniliowym 15% (syrop glukozowy, woda, olej roślinny palmowy, cukier, serwatka w proszku, mleko w proszku pełne, skrobia modyfikowana, alkohol etylowy , jajko w proszku pełne, emulgatory (lecytyna sojowa, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), konserwant (sorbinian potasu), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), środek zagęszczający (karboksymetyloceluloza sodowa), wanilina, aromaty (orzechy, wanilia 0,1%). może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych i produktów pochodnych.
Cukry: 16 g
Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g
Wartość energetyczna kcal: 433 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1811 kJ
Wielkość porcji: 60 g
Zawartość białek: 6,6 g
Zawartość soli: 0,44 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 24 g
Zawartość węglowodanów: 47 g