Filet to najdelikatniejsze mięso z kurczaka, które ze względu na łatwość przygotowania wyjątkowo upodobały sobie nowoczesne gospodynie domowe. Doskonale smakuje podawany jako główny składnik tradycyjnego obiadu, pożywnych sałatek oraz wielu orientalnych potraw, w których smak kurczaka urozmaicają przyprawy curry, chilli, czy sos sojowy. Niezależnie od sposobu przygotowania mięsa, jego kruchość dostarcza naszemu podniebieniu niezwykłych wrażeń smakowych.
Składniki: filet z kurczaka zagrodowego
Gatunek drobiu: Kurczak
Klasa: A
Kości: Trybowane/filet
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 96 op. zb. (DU)
Produkt zmiennowagowy: Tak
Rodzaj elementu: Pierś
Skóra: Bez skóry
Sposób konserwacji: Chłodzone
Stopień rozdrobnienia: W całości
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji): 9 dni (dzień)
"Waga szacunkowa: 0,3 - 0,5 kg"
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 350 g