Kluski śląskie z dziurką, gotowe danie, podawać z sosami lub mięsem
Składniki: ziemniaki 67%, skrobia ziemniaczana, pasteryzowane jaja płynne, płatki ziemniaczane 3%, woda, skrobia modyfikowana.
Rodzaj: Danie
Zawartość netto: 450 g
Produkt bezglutenowy: Tak
Bez glutenu: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 90 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,5 g
Ilość porcji w opakowaniu: 2 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Wartość energetyczna kcal: 155 kcal
Wartość energetyczna kJ: 657 kJ
Wielkość porcji: 225 g
Zawartość białek: 1,8 g
Zawartość soli: 0,02 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,3 g
Zawartość węglowodanów: 35 g