Składniki: Cukier, odtłuszczone mleko w proszku, mąka pszenna, tłuszcz kakaowy, tłuszcz palmowy, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, preparat serwatkowy w proszku (z mleka), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny, aromaty, sól, substancja spulchniająca: węglany sodu
Typ: Baton czekoladowy
Dodatki: W czekoladzie mlecznej
Zawartość netto: 41,5 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 288 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 46,6 g
Ilość porcji w opakowaniu: 2 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 15,5 g
Wartość energetyczna kcal: 521 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 108 kcal
Wartość energetyczna kJ: 2181 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 451 kJ
Wielkość porcji: 20,7 g
Zawartość białek: 8,5 g
Zawartość białek (ogólnie): 4 %RWS
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,8 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 0,4 g
Zawartość soli: 0,25 g
Zawartość soli (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,05 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 16 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 27,6 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 3,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 5,7 g
Zawartość węglowodanów: 58,8 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 11 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 5 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 12,2 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 9,6 g