Lubella Makaron Pełne Ziarno Spaghetti 400 g

  • Dodaj recenzję:
    • Producent: Lubella
    • Kod producenta: 5900049011300
    • szt.


    • Cena netto:4,53 zł / szt.
      Cena brutto: 4,76 zł / szt.

    Pełne Ziarno Spaghetti

    Sposób przygotowania

    Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Posolić według uznania. Do gotującej się wody wrzucić porcję Makaronu Pełnoziarnistego Lubella. Gotować 7-10 minut. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.

    Skład

    Mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista. W zakładzie produkcyjnym wykorzystuje się również jaja.

    Porcja 100 g suchego wyrobu: kcal 357 18% % GDA** ** GDA - Wskazane Dzienne Spożycie dla osoby dorosłej Idywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników. 1 porcja to 100 g suchego wyrobu. Opakowanie zawiera 4 porcje. -
    Ostrzeżenia: -
    Gotować we wrzątku - Od temperatury otoczenia - Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Dodać niewielką ilość soli. Do gotującej się wody wrzucić porcję Makaronu Pełnoziarnistego i gotować przez około 11-13 min na wolnym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.
    Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Przechowywać w temperaturze otoczenia
    Skład:mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista, woda
    100 g suchego produktu:
    Wartość energetyczna : 1512 kJ (357 kcal), Białko : 15,2 g, Węglowodany : 68 g, Cukry : 0,7 g, Tłuszcz : 1,3 g, Kwasy tłuszczowe nasycone : 0,2 g, Błonnik pokarmowy: 6,2 g, Sód : 0 g, Witaminy, składniki mineralne oraz błonnik w porcji makaronu po ugotowaniu, Witamina B1: 0,17 mg (15%)*, Niacyna : 3,7 mg (23%)*, Fosfor : 186,2 mg (27%)*, Magnez : 83,6 mg (22%)*, Żelazo : 3,5 mg (25%)*, Cynk : 2,6 mg (26%)*, Błonnik pokarmowy: 6,6 g, *% dziennego zalecanego spożyciaRozmiar opakowania:
    400g e