Ser dojrzewający typu holendersko-szwajcarskiego, o charakterystycznych oczkach wielkości dużej czereśni i delikatnym, mlecznym smaku.
Składniki:mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej , stabilizator - chlorek wapnia, barwnik - karoteny
Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Ser dojrzewający
Typ sera: Szwajcarski
Gatunek sera: Ementaler
Forma: Paczkowany
Zawartość tłuszczu: Pełnotłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 45%)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Wartość energetyczna kcal: 343 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1426 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 26 g
Zawartość soli: 1 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 26 g
Zawartość węglowodanów: 1,3 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Tak
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie