Jedna z najbardziej lubianych propozycji smakowych firmy Gzella, która od wielu lat spełnia oczekiwania wymagających klientów. Jej wyjątkowy smak powstał dzięki połączeniu starannie dobranej mieszanki przypraw oraz wyczuwalnej nucie gałki muszkatołowej. Brak glutenu w składzie powoduje, że bez obaw można włączyć ją do diety klientów szczególnie wrażliwych na składniki pokarmowe, lub też przebywających na restrykcyjnej diecie bezglutenowej.
Składniki: mięso wieprzowe 90%; woda; sól; glukoza; regulatory kwasowości: octany sodu, cytryniany sodu; przyprawy i ich ekstrakty; ekstrakt drożdży; przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotyn sodu.
Gatunek mięsa: Wieprzowina
Klasa trwałości produktu: Nietrwały
"Metoda wytwarzania: Parzone, Wędzone"
Produkt składa się z połączonych kawałków mięsa: Nie
Rodzaj: Kiełbasa
Stopień rozdrobnienia: Homogenizowane
Typ: Paczkowany
Zawartość netto: 220 g
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Wartość odżywcza
Cukry: <0,5
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 8,6 g
Wartość energetyczna kcal: 1091 kcal
Wartość energetyczna kJ: 264 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 13 g
Zawartość soli: 1,9 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 23 g
Zawartość węglowodanów: 1,5 g