Kluska śląska, tradycyjny produkt Polska, doskonały jako dodatek do mięs i sosów.
Składniki: ziemniaki 69%, skrobia ziemniaczana, skrobia modyfikowana, pasteryzowane jaja płynne, woda, płatki ziemniaczane 3,5%, sól, olej rzepakowy, barwnik
Rodzaj: Danie
Zawartość netto: 2,5 kg
Produkt o bardzo niskiej zawartości glutenu: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 100 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Wartość energetyczna kcal: 149 kcal
Wartość energetyczna kJ: 633 kJ
Wielkość porcji: 200 g
Zawartość białek: 2 g
Zawartość soli: 0,27 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,7 g
Zawartość węglowodanów: 33 g
Inne informacje
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących: Nie, zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą
Zawiera barwniki: Tak