Gałka muszkatołowa - jest nasieniem muszkatołowca, drzewa pochodzącego z Molouków, obecnie uprawianego też na Sri Lance, Malezji i Karaibach. Gałka ma korzenny zapach i intensywny słodkawo-gorzki smak. Stosowana jest zarówno do potraw. słodkich jak i pikantnych. Gałkę muszkatołową dodaje się do zup, warzyw, ryb, mięs, pasztetów, potraw z jaj i sera, bigosu, gulaszu, deserów oraz kompotów. Można używać jej do aromatyzowania koktajli, grzanego wina i piwa, ponczu, a także słodkich likierów.
Składniki: Gałka muszkatołowa mielona
Typ: Przyprawy jednorodne
Rodzaj przyprawy: Gałka muszkatołowa
Przeznaczenie: Do łopatki;Do mięs;Do mięsa mielonego;Do piernika;Do piwa grzanego;Do potraw na słodko;Do ryb;Do schabu;Do sera;Do warzyw na ciepło;Do wieprzowiny;Do wina grzanego;Do wołowiny;Do zup;Do bigosu;Do drobiu;Do gulaszu;Do kapusty;Do kurczaka
Dla diabetyków: Tak
Zawartość netto: 15 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 198 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie