Sos sojowy Kikkoman jest znany i używany od wieków w Japonii jako dodatek do potraw.
Składniki: Sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól) wino (zawiera dwutlenek siarki), cukier, woda, ocet spirytusowy, sól, ekstrakty przypraw, cebula w proszku, czosnek w proszku.
Typ: Płynny
Pojemność: 250 ml
Rodzaj sosu: Aksamitny
Smak: Teriyaki
Przeznaczenie: Do grilla;Do jarzyn gotowanych;Do pieczeni;Do potraw chińskich;Do potraw smażonych;Do ryb;Do sałatek;Do wędlin;Do każdego rodzaju potraw;Inne
Zawartość netto: 293 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 172 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Wartość odżywcza
Cukry: 11 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 99 kcal
Wartość energetyczna kJ: 420 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 6,7 g
Zawartość soli: 10,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 12 g