Ser Cheddar w wiórkach to ser dojrzewający w formie gotowej do bezpośredniego wykorzystania. Doskonale nadaje się do dań zapiekanych, makaronów czy pizzy, a także do sałatek i innych potraw, w których zastosowanie ma tarty ser. Cheddar wytwarzany jest według unikalnej, tradycyjnej receptury mistrzów serowarstwa. Swoim wyrazistym, intensywnym i charakterystycznym smakiem zapewnia niezapomniane doznania nawet dla najbardziej wysublimowanych podniebień.
Składniki: ser (mleko, sól, kultury bakterii, barwnik: karoteny), skrobia
Rodzaj mleka: Krowie
Typ sera: Angielski
Gatunek sera: Cheddar
Forma: Tarty
Zawartość tłuszczu: Inny
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 50 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 20 g
Wartość energetyczna kcal: 389 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1615 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 25 g
Zawartość soli: 1,7 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 31 g
Zawartość węglowodanów: 2,5 g
Inne informacje
Zawiera barwniki: Tak
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie