Kwiat hibiskusa, owoc aronii, aromaty, owoc śliwki 12%, kora cynamonowca 10%, liść jeżyny (rubus suavissimus), korzeń lukrecji 5%, korzeń prażonej cykorii, figa 1%, imbir. zawiera lukrecję - chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.
Kwiat hibiskusa 40%, aromaty, owoc maliny 9% , kora cynamonowca (Cinnamomum zeylanicum) 9%, owoc czarnego pieprzu 9%, liść jeżyny (Rubus suavissimus), owoc jabłka, korzeń lukrecji 5%. Zawiera lukrecję - chorzy na nadciśnienie powinni unikać nadmiernego spożycia.
Mąka pszenna, cukier kryształ, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); sól.
cykoria, żyto (23%) ,burak cukrowy – prażone
standaryzowane mleko pełne,enzym laktaza
woda, soki z zagęszczonych soków z: mandarynek (30 %) i pomarańczy (20 %), regulator kwasowości – kwas cytrynowy, witamina C, substancja słodząca – sukraloza.
Owoce żurawiny, kwiat hibiskusa, owoce aronii, jabłko, koncentrat soku z aronii, aromat, regulator kwasowości - kwas cytrynowy
Owoce aronii, jabłko, kwiat hibiskusa, owoce maliny, owoce czarnej porzeczki, skórka pomarańczy, koncentrat soku z aronii, aromat, regulator kwasowości - kwas cytrynowy
Owoce maliny, kwiat hibiskusa, owoce aronii, jabłko, koncentrat soku z aronii, aromat, regulator kwasowości - kwas cytrynowy
Cukier, tłuszcz palmowy, serwatka w proszku (z mleka), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 5,4%; mleko odtłuszczone w proszku, miazga kakaowa, emulgatory: lecytyny (z rzepaku), E 476; aromaty.
Cukier, tłuszcz palmowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 17,5%; emulgator lecytyny (z rzepaku); aromaty.
mleko zagęszczone odtłuszczone, mleko, białka mleka, cukier, truskawki 0,9%, przecier z malin 0,9%, koncentrat soku z buraka, aromaty, kultury bakterii jogurtowych.
pomidory (136 g pomidorów w 100 g produktu), cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, bazylia 1%, olej rzepakowy, zioła, przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
mleko zagęszczone odtłuszczone, mleko, białka mleka, cukier, jagody 0,9%, borówki 0,9%, koncentrat soku z aronii, aromat, kultury bakterii jogurtowych.
mleko zagęszczone odtłuszczone, mleko, białka mleka, cukier, przecier z mango 0,9%; przecier z marakui 0,9%; koncentrat soku z marchwi pomarańczowej, aromat, kultury bakterii jogurtowych.
Burak cukrowy, jęczmień, cykoria – prażone; cukier, chmiel, regulatory kwasowości: difosforany, kwas cytrynowy
Soki tłoczone (z jabłek 70 %, z gruszek 30 %), witamina C.
Sok tłoczony z jabłek, ekstrakt z mięty, witamina C.
przecier z: bananów (44%) i jabłek (36%), sok jabłkowy z zagęszczonego soku, napój kokosowy (5%: ekstrakt z orzecha kokosowego, woda), wiórki kokosowe (2%), kaszka ryżowa (2%), aromat, witamina C.
przeciery z: bananów (50%), jabłek (41,7%) i wiśni (5%), kruszone herbatniki (1,5%: mąka orkiszowa pełnoziarnista, proszek bananowy, tłuszcz kokosowy, substancja spuchlniająca-węglan sodu), mąka z orzechów tygrysich (1,5%), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (0,3%) aromat.
przecier z: jabłek (38%) i bananów (33%), przecier z mango z zagęszczonego przecieru (20%), napój kokosowy (5%, ekstrakt z orzecha kokosowego, woda), kaszka ryżowa (2%), sok jabłkowy z zagęszczonego soku, nasiona chia (0,5%), aromaty, witamina C.
Maślanka, mleko, wsad truskawkowy( cukier, truskawki 2,2%, substancja zagęszczająca: pektyny; barwniki: ekstrakt z papryki), żywe kultury bakterii.
Śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen.
ŻYTO 60%, JĘCZMIEŃ 20%, cykoria, burak cukrowy – prażone.
Woda, sok jabłkowy z zagęszczonego soku (20%), woda kokosowa z zagęszczonego soku (10%), cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; mineralne: cytrynian potasu, węglan magnezu; naturalny aromat cytrynowo-limonkowy, aromat naturalny, witaminy: witamina c, niacyna, witamina b6, biotyna
Woda, sok jabłkowy z zagęszczonego soku jabłkowego (18%), cukier, sok cytrynowy z zagęszczonego soku cytrynowego (2%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy; witaminy: witamina d3, witamina k, witamina c, niacyna, witamina b6, biotyna; węglan magnezu; naturalny aromat cytrynowo-limonkowy; ekstrakt z krokosza barwierskiego, naturalny aromat.
Mleko, śmietanka, cukier, ciastko pokruszone 0,9% (mąka kukurydziana, cukier masło, mąka ryżowa, sól), naturalne aromaty, zagęszczony sok z cytryny, kultury bakterii mlekowych.
gotowany grys ryżowy 30% (woda, grys ryżowy), przecier jabłkowy 15%, jogurt naturalny 13%, zagęszczony sok jabłkowy, przecier brzoskwiniowy 12%, przecier bananowy , sok bananowy z zagęszczonego soku, zagęszczony sok brzoskwiniowy 2%, aromaty.
gotowany grys ryżowy 30% (woda, grys ryżowy), przecier jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy, przecier z czarnej porzeczki 10%, jogurt naturalny 10%, sok bananowy z zagęszczonego soku, woda, przecier bananowy, aromaty.
Woda, sok jabłkowy z zagęszczonego soku jabłkowego (20%), cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; zagęszczony sok z czarnej marchwi, naturalny aromat truskawki z innymi naturalnymi aromatami, naturalny aromat, witaminy: niacyna, kwas pantotenowy, witamina b6, kwas foliowy, biotyna, witamina b12.
cukier, glukoza, barwniki: kurkumina, koszenila, błękit brylantowy, karoteny, annato; dekstryna, substancje glazurujące: wosk pszczeli żółty, talk; syrop glukozowy, tłuszcz kokosowy, aromat cytrynowy
mleko pasteryzowane bio, żywe kultury bakterii jogurtowych.
śmietana, czosnek 0,9%, sól, ocet winny, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: pektyny; aromaty, zioła i przyprawy, kultury bakterii mlekowych
śmietana, pomidor z zagęszczonego przecieru 3,6%, papryka 3,5%, pomidor 0,9%, sól, cebula, chili, skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: pektyny; cukier, czosnek, naturalny aromat, kultury bakterii mlekowych.
woda, glukoza, maltodekstryna, kwas: kwas cytrynowy; regulator kwasowości: cytryniany sodu; naturalny aromat, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; substancje słodzące: acesulfam K, aspartam; stabilizatory: guma arabska, estry glicerolu i żywicy roślinnej; zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok cytrynowy, barwniki: tartrazyna (może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci), żółcień pomarańczowa FCF (może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci); witaminy: niacyna, witamina B6, witamina B12
Woda, glukoza, kwas: kwas cytrynowy; regulatory kwasowości: cytryniany sodu, cytryniany potasu; aromaty, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; barwniki: karmel amoniakalno-siarczynowy, azorubina (może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci); substancje słodzące: acesulfam k, aspartam: stabilizator: guma arabska; witaminy: niacyna, witamina b6, witamina b12. osmolarność: 285 m0sm/kg h2o
twarożek odtłuszczony z mleka pasteryzowanego, śmietanka, cukier białka mleka, żelatyna wieprzowa, naturalny aromat waniliowy, wapń, witaminy: D, B6, B12.
Cukier, żelatyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, barwniki: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin, kurkumina; suszony koncentrat z gruszki 0,1%
Cukier, żelatyna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, barwniki: antocyjany; koncentrat czarnej porzeczki w proszku 0,1%
Skrobia, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, czekolada 1% (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu).
Skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, ekstrakt z czarnej marchwi, witamina C; proszek truskawkowy 0,1%, ekstrakt z krokosza barwierskiego
Płatki ryżowe pozyskiwane są z ziaren ryżu dzięki oddziaływaniu pary wodnej, następnie ziarna są suszone i prasowane. Taki sposób produkcji płatków pozwala na zachowanie cennych związków odżywczych, takich jak wapń, żelazo, witaminy z grupy B i C. Płatki są produktem bezglutenowym i lekkostrawnym, gdyż zawartość błonnika w produkcie jest niewielka. Można je podawać już w piątym miesiącu życia, czyli na początku rozszerzania diety malucha, stanowią doskonałą i zdrową alternatywę dla smakowych kaszek ryżowych, które często zawierają dodatek cukru. Płatki ryżowe mogą również wzbogacić różnego rodzaju desery i wypieki.
Mięso wieprzowe, sól, przyprawy