Boczek wieprzowy bez skóry bez żeber
Kurczak zagrodowy z podrobami, bez wątroby + saszetka z przyprawą
55% kość mostkowo-żebrowa 45% kość kuprowa
Filet z piersi kaczki bez kości ze skórą z częścią skrzydła
mięso z indyka 98%, woda, sól, aromaty, stabilizatory: cytryniany sodu, askorbinian sodu, regulator kwasowości: octan sodu może zawierać gluten
Grzaniec herbaciany suszona śliwka herbata czarna (Indie), śliwka12%, jabłko, aromaty, lukrecja 7%*, liść jeżyny, owoc dzikiej róży, kwiat hibiskusa, cynamon 2%, kardamon 2%, goździki 1%, anyż 1%, korzeń cykorii, regulator kwasowości: kwas cytrynowy Grzaniec herbaciany jabłko z cynamonem Herbata czarna (Indie), aromaty, jabłko 10 %, cynamon 5%, kardamon 5%, lukrecja 5*%, goździki 2%, anyż 1%. Grzaniec herbaciany pomarańcza z goździkami Herbata czarna (Indie), aromaty, skórka pomarańczowa 11%, jabłko, koncentrat soku z pomarańczy 5%, lukrecja 4%, goździk 3%, liść jeżyny, cynamon 2%, owoc dzikiej róży, kwiat hibiskusa, kardamon 1%, imbir 1%, anyż 1 %, korzeń cykorii, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy Herbata czarna malinowa Herbata czarna (Indie),hibiskus, aromat , owoc maliny 8%, aronia, jabłko ,dzika róża, koncentrat soku malinowego 1 %, owoc czarnej porzeczki, owoc jagody, owoc truskawki Herbata czarna cytrusowa z imbirem Herbata czarna(Indie), aromaty, jabłko, skórka pomarańczy 7%, hibiskus, liść jeżyny, imbir 3,7%, dzika róża, korzeń cykorii, skórka cytryny 1%, skórka grejpfruta 1%, skórka mandarynki 1%, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; cynamon, goździki, korzeń lukrecji - 1%*, trawa cytrynowa, czarna porzeczka. Herbata czarna poziomowa z wanilią herbata czarna, kwiat hibiskusa, poziomka 10%, aronia, aromaty , jabłko , dzika róża , karmel w proszku , wanilia 0,3 %, czarna porzeczka, czarna jagoda , malina, truskawka . *Herbata zawiera lukrecję – nie może być spożywana w nadmiernych ilościach przez osoby cierpiące na nadciśnienie
Dorsz atlantycki filet z/s 100%
Krewetki białe 99%, sól.
Krewetki czerwone argentyńskie 99%, przeciwutleniacz: E 223
Omułek chilijski 99%, sól.
Mięczaki i skorupiaki 99% [ w tym: macki z kalmara indyjskiego 60+ 25%, ośmiornica pospolita cięta 100-200 25%, krążki z kalmara indyjskiego 60+ 20%, omułki chilijskie 200-300 20%, krewetka kidi blanszowana obrana 200-300 10%], sól
woda, surimi (28%), (RYBY 91% , JAJA), skrobie (GLUTEN), cukier, olej rzepakowy, białko SOJOWE, sól, aromat (zawiera SKORUPIAKI), wzmacniacze smaku: 5’-rybonukleotydy disodowe, inozynian disodowy, barwniki: karmin, ekstrakt z papryki.
krem kokosowy 79% (woda, ekstrakt kokosowy w proszku), cukier, skrobie modyfikowane, syrop ryżowy w proszku, skrobia ryżowa, mąka ryżowa, kakao 2%, tłuszcz kokosowy, białka słonecznika, substancja zagęszczająca: karagen; czekolada w proszku 0,06%, sól, aromat.
krem kokosowy 78% (woda, ekstrakt z kokosa w proszku), cukier, mango 7,3%, skrobia modyfikowana, błonnik cytrusowy, substancja zagęszczająca: pektyny; aromat, barwnik: karoteny; wegańskie kultury bakterii jogurtowych.
Jogurt 65% (mleko, śmietanka, mleko odtłuszczone zagęszczone, cukier, kultury bakterii jogurtowych); wsad malinowy 22% (maliny 50%, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: pektyny; koncentrat czarnej marchwi; regulator kwasowości: kwas cytrynowy, naturalny aromat); musli typ granola 13%: płatki owsiane, syrop (cukier, woda, sól, miód), płatki pszenne, olej rzepakowy, chrupki pszenne (mąka pszenna, słodowana mąka słodowa, dekstroza, olej rzepakowy, ekstrakt słodowy jęczmienny), wiórki kokosowe).
jogurt 65% (mleko pasteryzowane, śmietanka, mleko odtłuszczone zagęszczone, cukier, kultury bakterii jogurtowych); wsad brzoskwiniowy 22% (brzoskwinie 50%, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: pektyny; naturalny aromat brzoskwiniowy, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytryniany sodu; barwnik: karoteny); musli typ Granola 13%: płatki owsiane, syrop (cukier, woda, sól, miód), płatki pszenne, olej rzepakowy, chrupki pszenne (mąka pszenna, słodowana mąka pszenna, dekstroza, olej rzepakowy, ekstrakt słodowy jęczmienny), wiórki kokosowe.
Jogurt 65% (mleko, śmietanka, mleko odtłuszczone zagęszczone, cukier, kultury bakterii jogurtowych); wsad owocowy 22% (czereśnie 25%, wiśnie 25%, cukier, skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: pektyny; koncentrat czarnej marchwi, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; naturalny aromat, substancja wiążąca: cytryniany wapnia); musli typ granola 13%: płatki owsiane, syrop (cukier, woda, sól, miód), płatki pszenne, olej rzepakowy, chrupki pszenne (mąka pszenna, słodowana mąka pszenna, dekstroza, olej rzepakowy, ekstrakt słodowy jęczmienny), wiórki kokosowe.
Składniki: Krem kokosowy 79% (woda, ekstrakt kokosowy w proszku), cukier, skrobie modyfikowane, syrop ryżowy w proszku, skrobia ryżowa, mąka ryżowa, kakao 2%, tłuszcz kokosowy, białka słonecznika, substancja zagęszczająca: karagen; czekolada w proszku 0,06%, sól, aromat.
krem kokosowy 78% (woda, ekstrakt z kokosa w proszku), cukier, płatki migdałowe 1,1%, krem kokosowy 0,9%, skrobia modyfikowana, błonnik cytrusowy, substancja zagęszczająca: pektyny; aromaty, wegańskie kultury bakterii jogurtowych.
Krem kokosowy 80% (woda, ekstrakt kokosowy w proszku), cukier, skrobie modyfikowane, syrop ryżowy w proszku, skrobia ryżowa, mąka ryżowa, tłuszcz kokosowy, białka słonecznika, ekstrakt kawy 0,5%, syrop karmelowy, substancja zagęszczająca: karagen; sól, aromaty.
Krem kokosowy 80% (woda, ekstrakt kokosowy w proszku), cukier, skrobie modyfikowane, syrop ryżowy w proszku, skrobia ryżowa, mąka ryżowa, tłuszcz kokosowy, białka słonecznika, syrop karmelowy 0,3%, aromat, substancja zagęszczająca: karagen; sól 0,14%.
Miód kolendrowy, pszczeli, nektarowy.
Miód wielokwiatowy kremowany, pszczeli, nektarowy
Enzymy < 5%, kompozycja zapachowa
Naturalna woda mineralna nienasycona dwutlenkiem węgla, średniozmineralizowana. Odpowiednia dla diety ubogiej w sód. Poddawana procesowi napowietrzania i filtracji. Wydobywana z ujęcia Cisowianka Drzewce k./NałęczowaSkład dodatkowy: mg/l Ca2+ 130,3; Mg2+ 21,9; Na+ 11; HCO3- 539,1; SiO2 22,1;
Czekolada mleczna 59,9% (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, miazga kakaowa, tłuszcze roślinne (palmowy, shea) w zmiennych proporcjach, serwatka w proszku (z mleka), emulgatory: lecytyny (z soi), e476; aromat) mąka pszenna cukier tłuszcz palmowy serwatka w proszku (z mleka) kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 1,6% substancje glazurujące: guma arabska, szelak oleje roślinne (rzepakowy, kokosowy, palmowy) skrobia syrop glukozowy sól emulgator: lecytyny (z soi) substancja spulchniająca: węglany sodu aromat
Czekolada 59,9% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcze roślinne (palmowy, shea) w zmiennych proporcjach; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory: lecytyny (z soi) i e476; aromat) mąka pszenna cukier tłuszcz palmowy serwatka w proszku (z mleka) kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 1,6% substancje glazurujące: guma arabska, szelak oleje roślinne (rzepakowy, kokosowy, palmowy) skrobia syrop glukozowy sól emulgator: lecytyny (z soi) substancja spulchniająca: węglany sodu aromat
galareta 55% (woda, ocet spirytusowy, żelatyna wieprzowa spożywcza, cukier, sól, przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu, hydrolizat białek drożdży, skrobia ryżowa, aromat, wzmacniacz smaku: 5’-rybonukleotydy disodowe, barwnik: ryboflawiny), gotowane filety z makreli ze skórą 30% (Scomber scombrus), warzywa 15% w zmiennych proporcjach (marchew gotowana, kukurydza gotowana, groch gotowany, suszona natka pietruszki).
Koreczki śledziowe z cebulą smażoną (57,5%) [marynowane filety śledziowe (filety śledziowe (Clupea harengus, złowione w morzu, obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk, narzędzie połowowe: włok pelagiczny lub okrężnica), woda, ocet spirytusowy, sól, cukier, substancja słodząca: sacharyny), cebula smażona (cebula marynowana (cebula, woda, regulator kwasowości: kwas octowy; sól, przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy, pirosiarczyn sodu; substancja słodząca: sacharyny), koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, przyprawy, koncentrat papryki, substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu)], olej rzepakowy (25%), cebula smażona (17,5%) [cebula marynowana (cebula, woda, regulator kwasowości: kwas octowy; sól, przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy, pirosiarczyn sodu; substancja słodząca: sacharyny), koncentrat pomidorowy, olej rzepakowy, przyprawy, koncentrat papryki, substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu].
Marynowane filety ze śledzia 45%, olej rzepakowy 25,7%, cebula marynowana, marchew gotowana, seler gotowany, przyprawy, koncentrat papryki.
Marynowane filety ze śledzia 45%, olej rzepakowy 25,7%, ogórek konserwowy, cebula marynowana, przyprawy, aromat.
55% marynowane filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry [filety ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus), woda, cukier, sól, ocet spirytusowy], 21,7% olej rzepakowy, cebula marynowana (cebula, woda sól, regulator kwasowości: kwas octowy; przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy), kapusta biała (kapusta biała, woda, ocet, sól, regulator kwasowości: kwas jabłkowy, kwas winowy), woda, koncentrat pomidorowy, 0,7% grzyby suszone (podgrzybek, borowik, maślak, koźlarz, pieczarka - w zmiennych proporcjach), cukier, sól, aromat, przyprawy, ekstrakt z papryki.
Marynowane filety ze śledzia (45%) [filety ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus, obszar połowu: północno-wschodni atlantyk, podobszar połowu: morze norweskie (iia)*, skagerrak i kattegat (iiia)*, morze bałtyckie (iiid)*, morze północne (iv)*, wody islandii i wysp owczych (v)*, złowione za pomocą włoków (w)*, sieci okrążających i podrywek (s)*. *patrz nadruk obok numeru partii), woda, cukier, sól, ocet spirytusowy], olej rzepakowy (26%), cebula marynowana (cebula, woda, sól, regulator kwasowości: kwas octowy), suszona śliwka (10%), koncentrat papryki.
Marynowane filety śledziowe 50% [filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus, woda, cukier, sól, ocet spirytusowy], woda, cebula marynowana 10% (cebula, woda, ocet spirytusowy, sól), olej rzepakowy, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy.
marynowane filety ze śledzia (45%) [((A)* - filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus), (B)* - filety ze śledzia bałtyckiego (Clupea harengus membras), woda, ocet spirytusowy, sól, cukier, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy], cebula marynowana (cebula, woda, regulator kwasowości: kwas octowy), olej rzepakowy (23,3%), suszona żurawina (6%), koper suszony.
KASZA PSZENNA MAKARONOWA, SEMOLINA (KASZKA Z PSZENICY DURUM), JAJA 5 SZTUK NA KILOGRAM MAKI, WODA,
KASZA PSZENNA MAKARONOWA, SEMOLINA (KASZKA Z PSZENICY DURUM), JAJA 5 SZTUK NA KILOGRAM MĄKI, WODA
KASZA PSZENNA MAKARONOWA, SEMOLINA (KASZKA Z PSZENICY DURUM), JAJA 5 SZTUK NA KILOGRAM MĄKI, WODA, PRZYPRAWA KURKUMA.
KASZA PSZENNA MAKARONOWA, SEMOLINA (KASZKA Z PSZENICY DURUM), JAJA 5 SZTUK NA KILOGRAM MĄKI, WODA, PRZYPRAWA KURKUMA.