Składniki: 100 g produktu wyprodukowano ze 120 g mięsa wieprzowego. mięso wieprzowe, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, glukoza, aromaty (w tym aromat dymu wędzarniczego), regulator kwasowości (cytryniany sodu), białko wieprzowe (hemoglobina wieprzowa), przeciwutleniacz (askorbinian sodu), substancja konserwująca (azotyn sodu). może zawierać: gorczycę, jaja, mleko (łącznie z laktozą), seler, soję, zboża zawierające gluten.
Kraj pochodzenia/wyprodukowano w: Polska
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 6 °C
Gatunek mięsa: Wieprzowina
Klasa trwałości produktu: Trwały
"Metoda wytwarzania: Suszone, Wędzone, Parzone"
Rodzaj: Kiełbasa
Stopień rozdrobnienia: Grubo rozdrobnione
Typ: Paczkowany
Łubin i produkty pochodne: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Cukry: 0,8 g
Ilość porcji w opakowaniu: 5 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Wartość energetyczna kcal: 205 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 62 kcal
Wartość energetyczna kJ: 856 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 257 kJ
Wielkość porcji: 30 g
Zawartość białek: 24 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 7,2 g
Zawartość soli: 2,7 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 11 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,7 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 3,3 g
Zawartość węglowodanów: 2,4 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 0,7 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): <0,5