Prymat Curry 20 g

Przyprawa curry Prymat jest kompozycją ziół, przypraw i suszonych warzyw o charakterystycznym, pikantnym aromacie i intensywnym smaku, między innymi: imbiru, lubczyku, kardamonu, kolendry, pieprzu czarnego, chili, cynamonu. Curry jest jedną z najpopularniejszych mieszanek przyprawowych na świecie, dlatego nie może jej zabraknąć w żadnej kuchni. Stosuje się ją najczęściej do mięsa, warzyw, sosów, potraw z jaj, a szczególnie z ryżu, nadaje potrawom nie tylko wyjątkowy smak, ale także piękną, żółtą barwę.
Wśród indyjskich potraw króluje curry. To słowo ma dwa znaczenia. Z jednej strony to popularna w Indiach mieszanka przyprawowa, z drugiej jednak strony curry to wielka grupa potraw zawierająca w różnych stosunkach ilościowych i postaciach: goździki, cynamon, kurkumę, kolendrę, kminek, imbir i chili. Hinduscy kucharze sami przyrządzają mieszankę curry – jako proszek lub pastę – nadając w ten sposób poszczególnym potrawom indywidualny, niepowtarzalny smak i zapach. Do typowych indyjskich potraw należą „pula...

  • Dodaj do ulubionych:
  • Producent: Prymat
  • Kod producenta: 5901135000611
  • Dostępnośc: Produkt dostępny

  • Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 1,39 zł brutto
  • Więcej o kosztach dostawy: kliknij!
  • 1,59 zł / szt.
  • 20 g ( 79,50 zł za 1 kg )
  • szt.
  • Przelew odroczony (Firmy i instytucje - umowa), Za pobraniem, Płatność przelewem (przedpłata), Przelewy24-szybki przelew online lub BLIK, Gotówka/Karta/BLIK przy odbiorze

Wysyłka w 24h + czas dostawy

Produkty z dostawą lokalną (Warszawa i okolice) : mrożonki, artykuły świeże, chłodnicze.

Dodaj do koszyka produkty na kwotę 300 zł, 500 zł, 1000 zł i sprawdź w koszyku jaki prezent przygotowaliśmy dla Ciebie!

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Składniki: kurkuma (24,6%), sól, cebula, papryka słodka, cynamon, cukier, czosnek, kmin rzymski, korzeń lubczyku, kardamon, kozieradka, goździk, nasiona kolendry (1,2%), chili, imbir (1%), pieprz czarny

Kraj pochodzenia/wyprodukowano w: Polska

Typ: Mieszanki przypraw
Rodzaj przyprawy: Curry
Przeznaczenie: Przyprawę curry stosuje się najczęściej do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz do warzyw, ryb, jaj i owoców morza. Curry charakterystycznie barwi sporządzane potrawy na żółto- złocisty kolor. Ma wiele ciekawych zastosowań: możemy dodawać ją na przykład do ciasta naleśnikowego lub sosu cytrynowego. Gdy do przyprawy curry dodamy olej lub klarowane masło, otrzymamy aromatyczną pastę curry. Przyprawę stosujemy w rozsądnych ilościach, ze względu na jej intensywny smak i aromat
Zawartość netto: 20 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 380 op. zb. (DU)

Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie

Cukry: 10 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g"
Wartość energetyczna kcal: 264 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1107 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 7,4 g"
"Zawartość soli: 23,9 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 3,5 g"
Zawartość węglowodanów: 42 g