Prymat Sos Sałatkowy Włoski 9 G

Sos sałatkowy włoski powstał z myślą o wszystkich smakoszach kuchni włoskiej oraz zwolennikach lekkich dań. Sałatka z sosem włoskim to doskonały pomysł na lekki obiad. Kuchnia włoska to jedna z najbardziej znanych kuchni na świecie. Niezwykle bogata, a przy tym smaczna, zdrowa i prosta w przygotowaniu podbiła serca milionów ludzi. To nie tylko pizza, penne i mozarella. To także doskonałe sałatki, w których nie może zabraknąć oliwek i pomidorów, także tych suszonych. Ważne też są różne rodzaje sałaty, jak gorzkawa w smaku rukola czy też roszponka. Każdy region ma swoją specyfikę i typową dla siebie sałatkę. Sałatka sycylijska to anchois, pomidory suszone i czerwona papryka, toskańska to czerstwy chleb krojony w kostkę z rukolą, pomidorami i ogórkiem, a florencka bazuje na sałacie lodowej, kukurydzy i serach: Lazur i Camembert. Sałatki włoskie wyróżniają się bogactwem ziół, takich jak bazylia i oregano, które nie tylko nadają smak i aromat, ale pobudzają pracę żołądka i korzystnie wpływają na przemianę mater...

  • Dodaj do ulubionych:
  • Producent: Prymat
  • Kod producenta: 5901135017053
  • Dostępnośc: Produkt dostępny

  • Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 0,75 zł brutto
  • Więcej o kosztach dostawy: kliknij!
  • 1,59 zł / szt.
  • 9 g ( 176,67 zł za 1 kg )
  • szt.
  • Przelew odroczony (Firmy i instytucje - umowa), Za pobraniem, Płatność przelewem (przedpłata), Przelewy24-szybki przelew online lub BLIK, Gotówka/Karta/BLIK przy odbiorze

Wysyłka w 24h + czas dostawy

Produkty z dostawą lokalną (Warszawa i okolice) : mrożonki, artykuły świeże, chłodnicze.

Dodaj do koszyka produkty na kwotę 300 zł, 500 zł, 1000 zł i sprawdź w koszyku jaki prezent przygotowaliśmy dla Ciebie!

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Składniki: Cukier sól regulatory kwasowości: octany sodu, kwas cytrynowy skrobia modyfikowana cebula bazylia (4%) papryka słodka oregano (3,5%) pieprz biały natka pietruszki aromat olej rzepakowy

Kraj pochodzenia/wyprodukowano w: Polska

Typ: Mieszanki przypraw
Przeznaczenie: Sos sałatkowy włoski będzie doskonale harmonizował ze smakiem świeżych warzyw, serów, na przykład camambert, mozzarelli, drobiu lub szynki parmeńskiej. W roli składników włoskich sałatek szczególnie polecamy rukolę, oliwki i pomidory. Sos sałatkowy przygotowujemy łącząc go z dodatkiem oliwy i wody lub jogurtu. Składniki powinny zostać wymieszana z sosem ok. 10 minut przed podaniem. Sałatkę możemy podawać na przykład z dodatkiem bagietki z masłem ziołowym lub czosnkowym.
Zawartość netto: 9 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 858 op. zb. (DU)

 

Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Tak

Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g