Składniki: mąka pszenna pełnoziarnista (33,4%), syrop glukozowy, cukier, mleko zagęszczone słodzone (mleko, cukier) (8,4%), substancje utrzymujące wilgoć (glicerol, sorbitole), olej słonecznikowy, odtłuszczone mleko w proszku (5,7%), tłuszcz kokosowy, substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń), syrop cukru inwertowanego, mąka kukurydziana (2,2%), maltodekstryna, mąka ryżowa (2%), kakao, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, sól, emulgator (lecytyny słonecznikowe), aromaty naturalne, przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli), substancja wzbogacająca (składnik mineralny: żelazo), substancje wzbogacające (witaminy: b3, b5, b2, b6, b9). może zawierać orzechy. 1 batonik = 1 porcja % - odnosi się do zwartości składnika w całym produkcie
Rodzaj zbóż: Kukurydziane, Pszenne
Smak: Mleczny, Czekoladowy
Zawartość netto: 25 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 344 op. zb. (DU)
Orzechy: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 22,3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 5,9 g
Wartość energetyczna kcal: 402 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 101 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1686 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 422 kJ
Wielkość porcji: 25 g
Zawartość białek: 7,2 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 1,8 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 1,5 g
Zawartość soli: 0,44 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,11 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 13,2 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 1,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 3,3 g
Zawartość węglowodanów: 63,3 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 15,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 5,6 g
Witaminy i składniki mineralne
Kwas foliowy (witamina B9): 180 ?g/100g
Kwas pantotenowy: 5,13 mg/100g
Niacyna (witamina B3, PP): 14,2 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6): 1,21 mg/100g
Ryboflawina (witamina B2): 1,49 mg/100g
Wapń: 1441 mg/100g
Żelazo: 10,5 mg/100g