Składniki: mięso wieprzowe (67%), woda, ser La Maar 6% (mleko, podpuszczka, kultury bakteryjne, sól, substancja konserwująca: azotan potasu), skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe kolagenowe, glukoza, stabilizatory (trifosforany, difosforany), aromat (w tym laktoza i ser w proszku), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), przyprawy, ekstrakty przypraw, przeciwutleniacz (askorbinian sodu), substancja konserwująca (azotyn sodu). Może zawierać soję, seler, gorczycę.
Gatunek mięsa: Wieprzowina
Klasa trwałości produktu: Półtrwały
Rodzaj: Kiełbasa
Stopień rozdrobnienia: Homogenizowane
Typ: Paczkowany
Zawartość netto: 250 g
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,8 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 7,6 g
Wartość energetyczna kcal: 256 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 131 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1063 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 543 kJ
Wielkość porcji: 50 g
Zawartość białek: 14 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 7,5 g
Zawartość soli: 2,9 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 1,6 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 21 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 3,8 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 10,5 g
Zawartość węglowodanów: 2,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 1,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 0,4 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Tak
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Tak
Zawiera substancje konserwujące: Tak
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Tak