Składniki: Mleko 80%, przecier truskawkowy 6,2%, cukier, skrobia, koncentrat białek mleka, skrobia modyfikowana, wapń, sok z buraka czerwonego, mleko odtłuszczone w proszku, naturalne aromaty, żywe kultury bakterii jogurtowych, witamina d
Rodzaj mleka: Smakowy
Smak: Truskawkowy
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 62 kcal
Wartość energetyczna kJ: 3 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 260 kJ
Wielkość porcji: 70 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 2,5 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 0,02 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,08 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 6 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 3 %RWS
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 1,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 1,9 g
Zawartość węglowodanów (cukry): 8 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 3 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 8,6 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 7,4 g
Witaminy i składniki mineralne
Wapń: 180 mg/100g
Witamina D: 1,25 ?g/100g