Składniki: mięso z kurczaka 54 %, mięso z indyka 21 %, olej rzepakowy, woda, skrobia modyfikowana, sól, tłuszcz z kurczaka, glukoza, cukier, stabilizatory: octany sodu, cytryniany sodu; ekstrakty przypraw, aromaty, przyprawy, błonnik pszenny bezglutenowy, białko sojowe, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: azotyn sodu. produkt może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, seler, gorczycę, białka mleka (z laktozą).
"Gatunek mięsa: Indyk, Kurczak"
Klasa trwałości produktu: Półtrwały
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
"Metoda wytwarzania: Wędzone, Parzone, Homogenizowane"
Rodzaj: Kiełbasa
Stopień rozdrobnienia: Homogenizowane
Typ: Paczkowany
Źródło białka: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Cukry: 0,3 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g
Wartość energetyczna kcal: 213 kcal
Wartość energetyczna kJ: 884 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 14 g
Zawartość soli: 2,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 17 g
Zawartość węglowodanów: 2,6 g