Składniki: Solone filety śledziowe (60%) [filety śledziowe (clupea harengus, złowione w morzu, obszar połowu: północno-wschodni atlantyk (fao 27), podobszar połowu: morze norweskie (iia)*, skagerrak i kattegat (iiia)*, morze bałtyckie (iiid)*, morze północne (iv)*, wody islandii i wysp owczych (v)* lub obszar połowu: północno-zachodni atlantyk (fao 21) (a)*, złowione za pomocą włoków (w)*, sieci okrążających i podrywek (s)*. *patrz nadruk obok numeru partii)), sól, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, cytryniany sodu; glukoza, substancja konserwująca: benzoesan sodu], zalewa (40%) [woda, sól, ocet spirytusowy, substancja konserwująca: benzoesan sodu].
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Filety
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Solone
Stopień rozdrobnienia: W całości
Zawartość netto: 1,5 kg
Masa netto sztuki (po odcieku): 900 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne, Okrężnice (sieci)
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Bez skóry
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 54 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
"Cukry: 1,8 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g"
Wartość energetyczna kcal: 115 kcal
Wartość energetyczna kJ: 479 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 9,9 g"
"Zawartość soli: 6,5 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 7,5 g"
Zawartość węglowodanów: 2 g