W 2001 roku włoski mistrz pizzerski Antonio Esposito założył razem z partnerami Roberto Savarese i Luigi Apreda założył rzemieślnicze laboratorium produkcji wyrobów piekarniczych, które błyskawicznie osiagnęło sukces dzięki opracowaniu przepisu na Sorrentinę - produkt łączący oryginalną, tradycyjną włoską pizzę z oczekiwaniami współczesnych Klientów.
Dziś Gusto Sorrento eksportuje swoje oryginalne włoskie wyroby na wiele rynków w Europie i poza nią, zdobywając liczne nagrody branżowe oraz przede wszystkim - uznanie Konsumentów.
Sorrentina Salami & Mozarella łączy w sobie doskonałej jakości, oryginalne włoskie składniki, sprawdzoną od wielu lat recepturę oraz innowacyjną formę - idealna propozycja dla każdego miłośnika włoskiej kuchni i pizzy w szczególności!
Składniki: Mąka pszenna, puree z pomidorów 15%, woda, ser mozzarella 10,5% (mleko, sól, podpuszczka), salami wędzone dymem drewnianym 10,5% (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, substancja konserwująca: azotan sodu; mieszanka przypraw i ziół, dekstroza, przeciwutleniacze: ekstrakt z rozmarynu, kwas cytrynowy i askorbinian sodu; ekstrakt z pieprzu, syrop glukozowy), drożdże, oliwa z oliwek ekstra virgin, sól, oregano. Może zawierać śladowe ilości soi i musztardy (gorczycy).
Frakcja materiałowa: Drewno
Kraj pochodzenia głównego składnika: Unia Europejska
Smak: Serowy, Pomidorowy