W 2001 roku włoski mistrz pizzerski Antonio Esposito założył razem z partnerami Roberto Savarese i Luigi Apreda założył rzemieślnicze laboratorium produkcji wyrobów piekarniczych, które błyskawicznie osiagnęło sukces dzięki opracowaniu przepisu na Sorrentinę - produkt łączący oryginalną, tradycyjną włoską pizzę z oczekiwaniami współczesnych Klientów.
Dziś Gusto Sorrento eksportuje swoje oryginalne włoskie wyroby na wiele rynków w Europie i poza nią, zdobywając liczne nagrody branżowe oraz przede wszystkim - uznanie Konsumentów.
Pizza Sorrento Pepperoni łączy w sobie doskonałej jakości, oryginalne włoskie składniki, sprawdzoną od wielu lat recepturę oraz zgrabny kształt - idealna propozycja dla każdego miłośnika włoskiej kuchni i pizzy w szczególności!
Składniki: Mąka pszenna, woda, puree z pomidorów 16,5%, ser mozzarella 16% (mleko, sól, podpuszczka), wędzone dymem drewnianym salami pepperoni 8% (mięso wieprzowe, sól, dekstroza, pieprz cayenne, czosnek, kolendra, papryka, ekstrakt z rozmarynu, ekstrakt z pieprzu, przeciwutleniacz: askorbinian sodu; substancja konserwująca: azotan sodu), olej słonecznikowy, oliwa z oliwek ekstra virgin, sól, bazylia, drożdże. Może zawierać śladowe ilości soi i musztardy (gorczycy), ryb, jaj, orzechów.
Frakcja materiałowa: Drewno
Kraj pochodzenia głównego składnika: Unia Europejska
Sposób przygotowania: Piekarnik
Technika utrwalenia: mrożenie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Może zawierać
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Może zawierać
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak