Jagody goji, zwane „owocami długowieczności” i „czerwonymi diamentami”, to owoce kolcowoju, rośliny o charakterze krzewo?pnącza. Od ponad 2500 lat są stosowane w medycynie chińskiej i tybetańskiej. Należą do tzw. superfoods (super żywność) – to produkty naturalne, zawierające najcenniejsze dla organizmu człowieka składniki odżywcze. Odznaczają się wysoką zawartością błonnika oraz witamin A i E (tzw. witaminy młodości). Są źródłem wartościowego białka i żelaza.
Jagody goji można stosować jako dodatek do ciast i deserów, zup, ryżu, napojów zimnych i gorących oraz koktajli.
Jagody Goji to jedne z najzdrowszych znanych owoców. W Azji dobroczynne właściwości owoców Goji są znane już od tysięcy lat.
Składniki: Suszone Jagody Goji, substancja konserwująca: dwutlenek siarki
Zawartość netto: 150 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 168 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 35,4 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
Wartość energetyczna kcal: 299 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1253 kJ
Wielkość porcji: 150 g
Zawartość białek: 11,7 g
Zawartość soli: 1,03 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 3,7 g
Zawartość węglowodanów: 43,2 g
Witaminy i składniki mineralne
Witamina A: 1100000 ?g/100g
Witamina E: 4 mg/100g
Żelazo: 3,2 mg/100g