WYGLĄD POWIERZCHNI: Konserwa wyprodukowana z mięsa wieprzowego peklowanego oraz przypraw. Blok o gładkiej i równej powierzchni otoczony galaretą, dopuszczalna nieznaczna ilość wytopionego tłuszczu. Barwa bloku różowa do ciemnoróżowej, dopuszczalne nieznaczne poszarzenie części powierzchni bloku pod wieczkiem i denkiem. Barwa wytopionego tłuszczu biała, galarety słomkowa, dopuszczalne zmętnienie.
WYGLĄD NA PRZEKROJU: Składniki średnio i drobno rozdrobnione wyraźnie widoczne na przekroju. Barwa mięsa różowa do ciemnoróżowej, masy wiążącej różowo-beżowa.
KONSYSTENCJA: bloku ścisła, galarety stała w temp. +15?C, a półpłynna w temp. +18?C.
PROFIL SMAKU I ZAPACHU: właściwy dla konserwy sterylizowanej z mięsa wieprzowego peklowanego. Smak łagodny niezbyt słony.