Kawałki otrzymane z fileta z łososia atlantyckiego (trym D), z ryb o masie powyżej 2 kg, pozbawionych płetw, żeber, kręgosłupa, pasa barkowego i miednicowego uwędzone ciepłym dymem.
• ułożenie w kartonie wyłożonym papierem, pergaminowym/woskowym – jednolicie w całej partii wyrobu,
• skóra błyszcząca o barwie srebrno-złotej, właściwej dla łososia,
• mięso o barwie jasno różowej, jednolitej, charakterystycznej dla łososia atlantyckiego,
• bez zmian autolitycznych.
Składniki: łosoś atlantycki, sól
Filetowanie: filety
Gatunek ryby: łosoś
Metoda produkcji: złowione w hodowli
Produkt składa się z połączonych kawałków ryby: nie
Produkt zmiennowagowy: tak
Skóra: ze skórą
Sposób przetworzenia: wędzone
Sposób wędzenia: na ciepło
Stopień rozdrobnienia: kawałek fileta
Waga szacunkowa: 150 - 170 g
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie