Jogurt Nadbużański bez laktozy – zdrowa nowość w Twojej kuchni
Jogurt naturalny Nadbużański bez laktozy, różni się od zwykłego jogurtu przede wszystkim konsystencją i smakiem. Jest zdecydowanie gęstszy, kremowy i nieco bardziej słodszy od tradycyjnego jogurtu naturalnego. I taki właśnie jest Jogurt Nadbużański bez laktozy, który zawiera wiele cennych wartości odżywczych, a możliwości jego zastosowania w kuchni są właściwie nieograniczone.
Jogurt naturalny Nadbużański bez laktozy zawiera dużo cennego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Jednym z najistotniejszych składników odżywczych tego jogurtu jest tłuszcz. Jest on nie tylko nośnikiem smaku kremowego jogurtu, ale zawarte w nim witaminy – A, D, E, K – jako naturalnie występujące w jogurcie, są w pełni przyswajalne w procesie trawienia. Szczególnie istotną rolę odgrywa obecność witaminy D, dzięki której dużo lepiej przyswajany jest zawarty w jogurcie wapń.
Jeśli chodzi o kulinarne zastosowanie jogurtu Nadbużańskiego, warto w...
Składniki: Mleko, śmietanka (z mleka), białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych.
Rodzaj: Naturalny
Smak: Naturalny
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 80 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Może zawierać
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie