Produkuje się go przez osolenie niedużych morskich ryb: sardeli, a następnie prasowanie ich w drewnianych beczkach. Powstały sok jest właśnie sosem rybnym, który stosuje się do dipów, warzyw i poprawiania smaku potraw. Przyprawa rozpowszechniona głównie w Południowo-Wschodniej Azji.
Składniki: ekstrakt ANCHOIS ( z RYBY) 94% (ANCHOIS 42%, sól, woda), cukier.
Typ: Płynny
Pojemność: 200 ml
Smak: Ryba
Przeznaczenie: Do dań kuchni azjatyckiej. Do marynat, zup i owoców morza.
Zawartość netto: 190 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 114 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 60 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 255 kJ
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 8 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 22,5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 7 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 6 g