Szprot w sosie pomidorowym to produkt najwyższej jakości, który uznawany jest za jedną z najpopularniejszych konserw rybnych. Pomimo długoletniej obecności na rynku cały czas cieszy się obszernym gronem zwolenników.
Składniki: szprot 60%, sos pomidorowy (40%) - woda, koncentrat pomidorowy (10%), cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, pomidory w proszku, cebula suszona, ekstrakt z przypraw (pieprz, ziele angielskie, pietruszka, seler, gożdziki, chili), przyprawy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), ekstrakt papryki, maltodekstryna.
Zawartość netto: 170 g
Technika utrwalenia: sterylizacja
Źródło kwasów tłuszczowych omega-3: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 255 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Tak
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 4,1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 2,3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g
Wartość energetyczna kcal: 109 kcal
Wartość energetyczna kJ: 458 kJ
Wielkość porcji: 170 g
Zawartość białek: 12 g
Zawartość soli: 1,4 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 4,3 g
Zawartość węglowodanów: 5,6 g
Witaminy i składniki mineralne
Witamina B12: 6,12 ?g/100g
Witamina D: 13 ?g/100g