Do dań mięsnych, makaronów, ziemniaków, ryżu – sosy suche Knorr z linii Domowe Smaki znakomicie wzbogacą smak wielu tradycyjnych polskich dań. Sos pieczarkowy i Sos grzybowy nadadzą im intensywny grzybowy smak i aromat, a dzięki sosom do pieczeni nasze mięsa nabiorą zupełnie nowego charakteru. Natomiast do pulpetów i gołąbków - znakomity Sos pomidorowy. Szybko, prosto, smacznie! Tradycyjny grzybowy smak uzyskasz, dodając Sos grzybowy Knorr, który stworzyłem, dobierając w odpowiednich proporcjach borowiki, maślaki i pieczarki - Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.
Składniki: skrobia modyfikowana, maltodekstryna, sól jodowana, tłuszcz palmowy, hydrolizowane białko roślinne, aromaty (w tym PSZENICA, JĘCZMIEŃ), prażona cebula (3,3%), maślaki (2,9%), borowiki (2,5%), koncentrat soku z pieczarek (2,5%), cukier, syrop glukozowy, syrop karmelowy, białka MLEKA, czosnek, pieprz, korzeń pietruszki, sól, ekstrakt drożdżowy. Może zawierać seler, jaja, gorczycę, inne zboża zawierające gluten i soję. Wprawiane w sposób zrównoważony. Odpowiedni dla wegetarian.
Typ: Mieszanka przyprawowa
Przeznaczenie: do potraw
Zawartość netto: 24 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 160 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Jęczmień i produkty jęczmienne: Tak
Wartość odżywcza
Ilość porcji w opakowaniu: 4 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 22 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 91 kJ
Wielkość porcji: 75 ml
Zawartość białek (ogólnie): <1
Zawartość białek w porcji (ogólnie): <0,5
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): <0,5
Zawartość soli (ogólnie): 12 %RWS
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,72 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): <1
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0,3 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0,5 g
Zawartość węglowodanów (cukry): <1
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 1 %RWS
Zawartość węglowodanów w porcji: 3,8 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): <0,5