Składniki: 50% filety ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus)*(śledź, sól, cukier, maltodekstryna, ekstrakt drożdżowy, regulatory kwasowości: glukonian sodu, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), olej rzepakowy, 18,5% cebula smażona, 7,5%pieczarki konserwowe, koncentrat pomidorowy, 0,5% maślaki, przyprawy (zawiera soję), aromat grzybowy (zawiera mleko ), wzmacniacz smaku (e621), barwnik (ryboflawiny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy) , substancje konserwujące ( sorbinian potasu, benzoesan sodu)
Kraj pochodzenia/wyprodukowano w: Polska
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 7 °C
"Filetowanie: Bez głowy, Filety"
Gatunek ryby: Śledź
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne
Masa netto sztuki (po odcieku): 100 g
Metoda produkcji: Złowione w morzu
"Obszar połowu (FAO): Rejon: Morze Bałtyckie, Podobszar: Morze Północne (Podobszar IV), Rejon: Morze Norweskie, Rejon: Skagerrak i Kattegat, Rejon: Północne Morze Celtyckie (Rejon VII g), Rejon: Południowe Morze Celtyckie (Rejon VII h), Rajon: Morze Irlandzkie"
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: W oleju
Stopień obrania: Bez skóry
Stopień rozdrobnienia: Kawałki
Termin minimalnej trwałości (od daty produkcji): 28 dni (dzień)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
"Cukry: 1,5 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3 g
Wartość energetyczna kcal: 309 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1278 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 9,5 g"
"Zawartość soli: 2,3 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 29 g
"Zawartość węglowodanów: 2,3 g"