Jajeczna pasta kanapkowa smakuje wybornie z świeżym, chrupiącym pieczywem. Jajka zawierają wiele cennych witamin z grupy B, A i D oraz pełnowartościowe białko. Ta smaczna pasta urozmaici każde śniadanie czy kolację.
Składniki: jaja gotowane 50%, olej rzepakowy, woda, cukier, gorczyca mielona, kurkuma, regulator kwasowości (kwas mlekowy), błonnik pszenny, żółtko jaja, chrzan tarty, szczypiorek 0,4%, sól, ekstrakt cebuli, substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu), aromat papryki czerwonej.
Typ produktu: Smakowy
Przeznaczenie: Do smarowania
Zawartość tłuszczu: 39,8 g/100g
Zawartość netto: 80 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 462 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Może zawierać
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Inne informacje
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E270 Kwas mlekowy, E202 Sorbinian potasu, E211 Benzoesan sodu
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Regulator kwasowości, Substancja konserwująca
Poziom znakowania Nutriscore: C
Zawiera substancje konserwujące: Tak