Filety śledziowe w aksamitnym sosie śmietanowym.
Składniki: 35% filety ze śledzia atlantyckiego*, olej rzepakowy, woda, 8,3% śmietana (śmietana, stabilizator: karagen), 6,8% cebula marynowana, 6,5% ogórki konserwowe, 3,2% jabłko gotowane, cukier, ocet spirytusowy, jogurt (odtłuszczone mleko, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator: guma guar), sól, żółtko jaja, mielona gorczyca, kurkuma, regulator kwasowości (kwas octowy), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), substancje konserwujące (benzoesan sodu, sorbinian potasu).
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Bez głowy, Filety
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Marynowane, W sosie innym
Stopień rozdrobnienia: Kawałki
Zawartość netto: 160 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 160 g
Pojemność: 160 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Bez skóry
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 234 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 7,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g
Wartość energetyczna kcal: 240 kcal
Wartość energetyczna kJ: 995 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 5,4 g
Zawartość soli: 1,7 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 20,6 g
Zawartość węglowodanów: 7,7 g