Dziugas Ser Twardy Mild 12 M. 160 G

Dziugas to twardy litewski ser dojrzewający 12 miesięcy o wyjątkowym smaku. Jest produkowany jedynie z 4 podstawowych składników: mleko, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący. Sery długodojrzewające Dziugas nie zawierają laktozy oraz doskonale nadają się do spożycia przez wegetarian, ponieważ w procesie produkcji wykorzystywane są enzymy pochodzenia niezwierzęcego. Ser jest bogaty w wapń, 100 g sera Dziugas zawiera zalecaną dzienną dawkę magnezu. Jest również źródłem białka, nie zawiera żadnych dodatków i konserwantów. Smak, kolor, zapach i konsystencja sera ewoluują w procesie dojrzewania – im dojrzalszy, tym bardziej kruchy.

  • Dodaj do ulubionych:
  • Producent: Nickal
  • Kod producenta: 4770299392259
  • Dostępnośc: Ostatnie sztuki

  • Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 16,12 zł brutto
  • Więcej o kosztach dostawy: kliknij!
Produkt lokalny sprzedawany na terenie Warszawy i okolic
  • 16,12 zł / szt.
  • 160 g ( 100,75 zł za 1 kg )
  • szt.
  • Przelew odroczony (Firmy i instytucje - umowa), Za pobraniem, Płatność przelewem (przedpłata), Przelewy24-szybki przelew online lub BLIK, Gotówka/Karta/BLIK przy odbiorze

Wysyłka w 24h + czas dostawy

Produkty z dostawą lokalną (Warszawa i okolice) : mrożonki, artykuły świeże, chłodnicze.

Dodaj do koszyka produkty na kwotę 300 zł, 500 zł, 1000 zł i sprawdź w koszyku jaki prezent przygotowaliśmy dla Ciebie!

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Składniki: Mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.

Kraj pochodzenia/wyprodukowano w: Litwa
Temperatura przechowywania min - max: 2 - 6 °C

Rodzaj mleka: Krowie
Rodzaj sera: Ser dojrzewający
Forma: Paczkowany
Smak: Wyrazisty
Zawartość tłuszczu: Tłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 40%)
Produkt bez laktozy: Tak
Nie zawiera cukrów: Tak
Opis: Twardy ser podpuszczkowy dojrzewający.
Dodatkowy opis produktu: Dziugas to twardy litewski ser dojrzewający 12 miesięcy o wyjątkowym smaku. Jest produkowany jedynie z 4 podstawowych składników: mleko, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący. Sery długodojrzewające Dziugas nie zawierają laktozy oraz doskonale nadają się do spożycia przez wegetarian, ponieważ w procesie produkcji wykorzystywane są enzymy pochodzenia niezwierzęcego. Ser jest bogaty w wapń, 100 g sera Dziugas zawiera zalecaną dzienną dawkę magnezu. Jest również źródłem białka, nie zawiera żadnych dodatków i konserwantów. Smak, kolor, zapach i konsystencja sera ewoluują w procesie dojrzewania – im dojrzalszy, tym bardziej kruchy.
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu transportowym: 136 szt.

Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie

Ilość porcji w opakowaniu: 1 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe wielonienasycone) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 g
Zawartość węglowodanów (skrobia) w zadeklarowanej jednostce (g): 0 g
Witaminy i składniki mineralne
Biotyna (witamina B7): 0 ?g/100g
Chlor: 0 mg/100g
Chrom: 0 ?g/100g
Cynk: 0 mg/100g
Fluor: 0 mg/100g
Fosfor: 0 mg/100g
Jod: 0 mg/l
Kwas foliowy (witamina B9): 0 ?g/100g
Kwas pantotenowy: 0 mg/100g
Magnez: 0 mg/100g
Mangan: 0 mg/100g
Miedź: 0 mg/100g
Molibden: 0 ?g/100g
Niacyna (witamina B3, PP): 0 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6): 0 mg/100g
Potas: 0 mg/100g
Ryboflawina (witamina B2): 0 mg/100g
Selen: 0 ?g/100g
Sód: 0 mg/100g
Tiamina (witamina B1): 0 mg/100g
Wapń: 1077 mg/100g
Witamina A: 0 ?g/100g
Witamina B12: 0 ?g/100g
Witamina C: 0 mg/100g
Witamina D: 0 ?g/100g
Witamina E: 0 mg/100g
Witamina K: 0 ?g/100g
Wodorowęglany (HCO3-): 0 mg/100g
Żelazo: 0 mg/100g