Składniki: opiekane filety ze śledzia atlantyckiego((42%fil.śledziowe, mąka pszenna, olej rzepakowy, przyprawy, glukoza,wzmacniacz smaku( glutaminian monosodowy),regulatory kwasowości(kwas cytrynowy, kwas mlekowy, kwas askorbinowy,cytrynian sodu)),woda, 7%cebula marynowana(zawiera dwutlenek siarki), ocet spirytusowy, cukier, sól, ekstrakty przypraw, aromaty naturalne.
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Bez głowy, Filety
Skóra: Ze skórą
Sposób przetworzenia: Marynowane, W zalewie
Stopień rozdrobnienia: Płaty
Zawartość netto: 700 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 350 g
Pojemność: 700 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Skóra
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 112 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Tak
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Może zawierać
Orzechy: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
"Cukry: 6,1 g"
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g"
Wartość energetyczna kcal: 217 kcal
Wartość energetyczna kJ: 903 kJ
Wielkość porcji: 100 g
"Zawartość białek: 10,7 g"
"Zawartość soli: 1,56 g"
"Zawartość tłuszczów (ogólnie): 13,8 g"
"Zawartość węglowodanów: 12,2 g"