Papryczki jalapeno to jedna z ulubionych odmian papryczek chili wykorzystywana w kuchniach na całym świecie.
Jalape?o zaliczana jest do papryk z grupy chili i charakteryzuje się bardzo ostrym smakiem. Ostrzejsza część papryczki znajduje się wewnątrz – są to pestki i białe błonki.
Składniki: papryka jalapeno, woda, sól, regulator kwasowości: kwas octowy, stabilizator: chlorek wapnia
Rodzaj: W zalewie
Zawartość netto: 3 kg
Masa netto sztuki (po odcieku): 1,6 kg
Technika utrwalenia: pasteryzacja
Produkt wegański: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 40 op. zb. (DU)
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu transportowym: 240 szt.
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,5 g
Ilość porcji w opakowaniu: 16 szt.
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Wartość energetyczna kcal: 23 kcal
Wartość energetyczna kJ: 95 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 0,9 g
Zawartość soli: 0,83 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,4 g
Zawartość węglowodanów: 2,1 g
Inne informacje
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących: spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający
Zawiera substancje konserwujące: Nie