Mozzarella ma charakterystyczny biały kolor ,miękką , gładką strukturę oraz delikatny smak. Charakterystyczna dla tego sera jest duża ciągliwość po roztopieniu. Zwykle spożywana jest jako przekąska, ale także doskonale sprawdza się w sałatkach oraz jako składnik potraw na gorąco, np. Pizza, lazania, zapiekanki itp.
Składniki:mleko pasteryzowane, sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakterii kwasu mlekowego
Rodzaj mleka: Krowie
Gatunek sera: Mozzarella
Forma: Na wagę, Blok
Zawartość tłuszczu: Tłusty (sery podpuszczkowe) (zaw. tłuszczu 40%)
Produkt zmiennowagowy: Tak
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 13 g
Wartość energetyczna kcal: 294 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1223 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 26 g
Zawartość soli: 1,25 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 20 g
Zawartość węglowodanów: 2,4 g
Inne informacje
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera kofeinę: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie