Składniki: Śledź z cebulą [40% krojone filety ze śledzia atlantyckiego (clupea harengus)*(śledź, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas octowy), 24% cebula blanszowana, olej rzepakowy, 0,7% szczypiorek, substancja konserwująca: kwas benzoesowy], 28,7% sos [olej rzepakowy, woda, 5,4% cebula marynowana, 4,1% śmietana (śmietana, stabilizator: karagen), cukier, jogurt termizowany (odtłuszczone mleko, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, stabilizator: guma guar), ocet spirytusowy, mieszanka przyprawowa (w tym aromat zielonej cebulki), skrobia modyfikowana, żółtko jaja, szczypiorek, gorczyca mielona, kurkuma, sól, substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu)].
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Bez głowy, Filety
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Marynowane, W oleju
Stopień rozdrobnienia: Kawałki
Zawartość netto: 140 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 140 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Bez skóry
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 266 op. zb. (DU)
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Tak
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Cukry: 5,2 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,2 g
Wartość energetyczna kcal: 265 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1096 kJ
Wielkość porcji: 140 g
Zawartość białek: 8 g
Zawartość soli: 1,8 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 23 g
Zawartość węglowodanów: 6 g