Składniki: 40 % filety ze śledzia atlantyckiego*, olej rzepakowy, woda, 8,5 % śmietana, 6,4 % grzyby konserwowe (4,2 % pieczarki, 1,1 % kurki, 1,1 % nameko), cebula marynowana, cukier, jogurt (mleko, skrobia), sól, smażona cebula z grzybami [cebula, 0,6 % maślaki, olej rzepakowy, mieszanka przyprawowa (zawiera: wzmacniacz smaku: E621; hydrolizat białka sojowego, barwnik: ryboflawiny)], ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, żółtko jaja, aromat (zawiera mleko), ekstrakt papryki i kurkumy, regulatory kwasowości (kwas octowy, kwas cytrynowy), substancje konserwujące (sorbinian potasu, benzoesan sodu).
Filetowanie: Bez głowy, Filety
Gatunek ryby: Śledź
Masa netto sztuki (po odcieku): 100 g
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Obszar połowu (FAO): Rejon: Morze Bałtyckie, Podobszar: Morze Północne (Podobszar IV), Rejon: Morze Norweskie, Rejon: Skagerrak i Kattegat, Rejon: Północne Morze Celtyckie (Rejon VII g), Rejon: Południowe Morze Celtyckie (Rejon VII h), Rajon: Morze Irlandzkie
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Marynowane, W sosie innym
Stopień obrania: Bez skóry
Stopień rozdrobnienia: Kawałki
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Cukry: 5,6 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2 g
Wartość energetyczna kcal: 309 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1280 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 7,8 g
Zawartość soli: 1,9 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 28 g
Zawartość węglowodanów: 6,4 g