Harira to tradycyjne marokańskie danie, które swój smak zawdzięcza niebanalnemu połączeniu ciecierzycy, soczewicy, warzyw oraz przypraw. Jest aromatyczna, rozgrzewająca i jednocześnie bardzo sycąca, a jej pikantny smak przenika słodycz pomarańczy.
Składniki: Woda, warzywa 46,5% (pomidory, marchew, cebula, papryka, seler naciowy, pietruszka, seler), ciecierzyca gotowana 14% (ciecierzyca, woda), soczewica brązowa gotowana 6% (soczewica brązowa, woda), skrobia modyfikowana, cukier, sól, pasta harissa (ostra papryka, czosnek, przyprawa, sól, regulator kwasowości - kwas cytrynowy), przyprawy (zawierają seler), koncentrat soku pomarańczowego, olej rzepakowy, cebula suszona, ekstrakty przypraw, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromat naturalny.
Sposób przygotowania: Kuchenka mikrofalowa, Do gotowania
Technika utrwalenia: sterylizacja