Składniki: mąka pszenna, skrobie, mleko odtłuszczone w proszku ( zawiera laktozę ), sól, śmietanka w proszku ( zawiera mleko, laktozę ), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'rybonukleotydy disodowe, grzyby (3,5%): pieczarka, borowik, podgrzybek; cukier, czosnek (1,9%), olej rzepakowy, cukier palony, aromaty, cebula, natka pietruszki ( 0,35%), ekstrakty drożdżowe, pieprz biały, pieprz czarny, tymianek.
"Przeznaczenie: Sos grzybowy posiada szerokie zastosowanie w kuchni, doskonale komponuje się z daniami kuchni polskiej."
Typ: Przyprawy
Zawartość netto: 28 g
Orzechy: Może zawierać
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Cukry: 1 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Wartość energetyczna kcal: 32 kcal
Wartość energetyczna kJ: 134 kJ
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość białek: 1,2 g
Zawartość soli: 0,84 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0,5 g
Zawartość węglowodanów: 5,6 g