Składniki: mięso kurczęce 85 % ( w tym z fileta piersi kurczaka 73% ), woda, sól, skrobia modyfikowana, stabilizator: cytrynian sodu; glukoza, białko wieprzowe kolagenowe, substancja zagęszczająca: karagen; przeciwutleniacze: izoaskorbinian sodu, kwas askorbinowy; aromaty (zawierają soję, mleko, łącznie z laktozą), przyprawy, ekstrakty przypraw, substancja konserwująca: azotyn sodu.
Gatunek mięsa: Kurczak
Klasa trwałości produktu: Półtrwały
Metoda wytwarzania: Parzone
Rodzaj: Produkt blokowy
Stopień rozdrobnienia: Plastry
Typ: Paczkowany
Zawartość netto: 200 g
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Może zawierać
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 0,7 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Wartość energetyczna kcal: 140 kcal
Wartość energetyczna kJ: 588 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 19 g
Zawartość soli: 2,2 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 6,2 g
Zawartość węglowodanów: 2,1 g