Multiwitamina – nektar wieloowocowy z 12 gatunków owoców. Z soków zagęszczonych oraz przecierów. Wzbogacony witaminami. Zawartość owoców minimum 50%.
Składniki: woda, cukier, przecier z nektarynek, zagęszczony sok pomarańczowy, zagęszczony sok jabłkowy, przecier z bananów, syrop glukozowofruktozowy, zagęszczony sok ananasowy, zagęszczony sok cytrynowy, zagęszczony sok, winogronowy, przecier z mango, zagęszczony sok z marakui, zagęszczony sok gruszkowy, przecier z gujawy, przecier z papai, witamina C, niacyna, witamina E, kwas pantotenowy, beta-karoten (prowitamina A), witamina B6, tiamina, biotyna, witamina B12, naturalny ekstrakt owocowy
Pojemność: 1 l (dm?)
Typ produktu: Nektar
Rodzaj: Owocowy
Smak: Wieloowocowy
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 100 op. zb. (DU)
Rzeczywiste towary mogą wyglądać inaczej niż na zdjęciach przedstawionych na stronie internetowej. Mogą różnić się wyglądem, kształtem, opakowaniem, składem. Opis produktu prezentowany na stronie ma charakter ogólny, nie jest jednakowy z opisem przedstawionym na opakowaniu produktu.
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 47 kcal
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 198 kJ
Wielkość porcji: 100 ml
Zawartość węglowodanów w porcji: 11 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 11 g
Witaminy i składniki mineralne
Biotyna (witamina B7): 7,5 ?g/100ml
Kwas pantotenowy: 0,9 mg/100ml
Niacyna (witamina B3, PP): 2,4 mg/100ml
Pirydoksyna (witamina B6): 0,21 mg/100ml
Tiamina (witamina B1): 0,17 mg/100ml
Witamina A: 120 ?g/100g
Witamina B12: 0,38 ?g/100ml
Witamina C: 12 mg/100g
Witamina E: 1,8 mg/100g