Składniki: Ciasto biszkoptowo-tłuszczowe o smaku cytrynowym. Składniki: cukier, jaja, mąka pszenna, skrobia pszenna, olej rzepakowy, tłuszcz palmowy*, słodka serwatka w proszku (zmleka), substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; glukoza, mąka ryżowa, syrop glukozowo-fruktozowy, emulgator: mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych; sól, olejek ze skórki cytrynowej i limonki, naturalny aromat, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu. (*certyfikowany olej palmowy). Produkt może zawierać orzechy.
Typ: Babka
Rodzaj: Świeże
Smak: Cytrynowy
Zawartość netto: 250 g
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 160 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Tak
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
Cukry: 35 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
"Kwasy tłuszczowe nasycone: 5,1 g"
Wartość energetyczna kcal: 419 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1754 kJ
Wielkość porcji: 250 g
"Zawartość białek: 4,5 g"
"Zawartość soli: 0,75 g"
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 19 g
Zawartość węglowodanów: 58 g