Składniki
mieszanka białkowa 28,4 % (izolat białka SOJOWEGO, koncentrat białek SERWATKI i MLEKA), czekolada mleczna z substancją słodzącą 18 % [substancja słodząca: maltitol; tłuszcz kakaowy, pełne MLEKO w proszku, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny ze (słonecznika)], substancja słodząca: maltitol; oligofruktoza (błonnik), olej rzepakowy, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; substancja zagęszczająca: polidekstroza; chrupki ryżowe (mąka ryżowa, suszona marchew w proszku), płatki SOJOWE, prażone i kruszone ORZESZKI ZIEMNE 1,7 %, stabilizator: guma guar; emulgator: lecytyny (z SOI); kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalny aromat karmelowy, aromat, sól.
OPIS
Pyszna przekąska dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. Doskonale dobrana kompozycja białek sprawiają, że baton jest wyjątkowo kruchy, a jego konsystencja delikatna.
Baton zawiera aż 25 % białka najwyższej jakości: koncentrat białek MLEKA (MPC), koncentrat białek serwatkowych (WPC), izolat białek soi.
Potrzebna przekąska przed lub po treningu? Batony proteinowe pomogą szybko uzupełnić białko przed wysiłkiem i po jego zakończeniu!
Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego. 0 % tłuszczów trans. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancję słodzącą. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1501 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,8 g
Węglowodany: 29 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 9,8 g
Białko: 25 g
Sól: 0,34 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze max. 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.