Składniki: 80% filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus) [śledź, sól, glukoza, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu)], olej rzepakowy, substancja konserwująca (benzoesan sodu).
Gatunek ryby: Śledź
Filetowanie: Bez głowy, Filety
Skóra: Bez skóry
Sposób przetworzenia: Solone
Stopień rozdrobnienia: Płaty
Zawartość netto: 220 g
Masa netto sztuki (po odcieku): 220 g
Pojemność: 220 g
Kategoria narzędzi połowowych: Włoki rozpornicowe pelagiczne
Metoda produkcji: Złowione w morzu
Stopień obrania: Bez skóry
Źródło kwasów tłuszczowych omega-3: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 170 op. zb. (DU)
Produkt bezglutenowy: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Tak
Seler i produkty pochodne: Może zawierać
Skorupiaki i produkty pochodne: Może zawierać
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Czy znaki dietetyczne/alergenów znajdują się na opakowaniu?: Tak
Inne informacje
Dodatki zawarte w produkcie (E-symbole): E300 Kwas askorbinowy, witamina c, E331 Cytryniany sodu, E211 Benzoesan sodu
Funkcje dodatków obecnych w produkcie (zadeklarowanych jako dodatki lub numery E): Regulator kwasowości, Substancja konserwująca
Poziom znakowania Nutriscore: D
Zawiera substancje konserwujące: Tak