Składniki: syrop glukozowy, czekolada 25% (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (z soi), E492; naturalny aromat waniliowy), koncentrat białek serwatkowych WPC 80 (mleko) 24,3%, inulina, tłuszcz palmowy, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitole; substancje wzbogacające: cytrynian magnezu, witamina C, niacyna, witamina E, kwas pantotenowy (B5), witamina B6, Tiamina (B1), witamina B12; aromat waniliowy, emulgator: lecytyny (z soi)
Dodatki: W czekoladzie mlecznej
Zawartość netto: 50 g
Źródło białka: Tak
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 500 op. zb. (DU)
Orzechy: Tak
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Tak
Zboża zawierajace gluten: Tak
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 34 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 10 g
Wartość energetyczna kcal: 432 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 216 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1811 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 905 kJ
Wielkość porcji: 50 g
Zawartość białek: 20 g
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 10 g
Zawartość błonnika w porcji (ogólnie): 3,9 g
Zawartość soli: 0,08 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,04 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 18 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 5 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 9 g
Zawartość węglowodanów: 44 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 22 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 17 g
Witaminy i składniki mineralne
Kwas pantotenowy: 2 mg/100g
Niacyna (witamina B3, PP): 5,5 mg/100g
Pirydoksyna (witamina B6): 0,49 mg/100g
Tiamina (witamina B1): 0,36 mg/100g
Witamina B12: 0,85 ?g/100g
Witamina C: 27 mg/100g
Witamina E: 3,9 mg/100g