Składniki: A - cukier lub b - syrop glukozowo-fruktozowy, woda, zagęszczony sok jabłkowy (4%) o ekstrakcie ogólnym 70%, zagęszczony sok cytrynowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, cukier karmelizowany, witamina c, witamina d, witamina b6, cynk. litera (a lub b) umieszczona przy numerze partii wskazuje na użyty do produkcji składnik.
Pojemność: 420 ml
Typ produktu: Syrop
Rodzaj: Owocowy
Smak: Jabłkowy
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 135 op. zb. (DU)
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Wartość odżywcza
Cukry: 80 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 ml
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Wartość energetyczna kcal: 329 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 132 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1391 kJ
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 559 kJ
Wielkość porcji: 20 ml
Zawartość białek: 0 g
Zawartość soli: 0,02 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): <0,01
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 g
Zawartość węglowodanów: 82 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 33 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 32 g
Witaminy i składniki mineralne
Cynk: 6 mg/100ml
Pirydoksyna (witamina B6): 0,84 mg/100ml
Witamina C: 24 mg/100ml
Witamina D: 2,5 ?g/100ml